Naylon Kumaş Alanlar 05356519107 Naylon Kumaş Genel Özellikleri Nedir?

Naylon kumaş Alanlar

Naylon Kumaş Alanlar 05356519107 Naylon Kumaş Genel Özellikleri Nedir?

Naylon Kumaş Nedir? Naylon Kumaş Üretimi Nasıl Olur? Naylon Kumaş Alanlar,Naylon Kumaş ve Türevlerinin Kullanım Alanları Nedir? Naylon Kumaş Üreticileri Nerelerde Konumlanmıştır?
Naylon Kumaşın Maliyeti Ne Kadardır?
Naylon Kumaş Fiyatları Nedir? Naylon Kumaş Çeşitleri Nedir? Su Geçirmez Naylon Kumaş
Yırtılmaz Naylon Kumaş,Spandeks Naylon Kumaş, Bazı diğer naylon kumaş türleri ise şunlardır;

NAYLON KUMAŞI ALAN FİRMA 05356519107

Naylon kumaş Alanlar
Naylon kumaş Alanlar

Hangi Farklı Naylon Kumaş Türleri Vardır? Naylon,Naylon ,Naylon ,Naylon
Naylon 2-Naylon-6 Halk Arasında Bilinen Naylon Kumaş Karışım İsimleri Nedir? Naylon Viskon Kumaş,Naylon Kadife Kumaş,Naylon Elastik Kumaş,Naylon Polyester Kumaş,Naylon Pamuk Kumaş,PVC Naylon Kumaş,Naylon Jüt Kumaş,Naylon Kumaş Üretiminin Çevreye Etkisi Nedir? Naylon Kumaş Geri Dönüşüm Süreçlerine Katılabilir mi? Naylon Kumaş Üretiminde “Doğaya Uygun Sertifikası” Nedir? Naylon Kumaş Boyanır mı? Naylon Kumaş Nasıl Boyanır? Termofiksaj Haşıl Sökme ve Ön Yıkama İşlemleri,Naylon kumaş boyaları ise şunlardır; Naylon Kumaş Esner mi? – Naylon Kumaş Esnek midir? Naylon Kumaş Terletir mi?Naylon Kumaş Nasıl Ütülenir? Naylon Kumaş Nasıl Temizlenir?

NAYLON KUMAŞ ALIMI YAPANLAR 05356519107

Naylon Kumaş Alımı Yapanlar
Naylon Kumaş Alımı Yapanlar

Naylon Kumaş Çeker mi?
Naylon Kumaş Kokusu Nasıl Giderilir?
Kumaşın Naylon Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Naylon Kumaş Sağlıklı mı? Naylon Kumaşın Zararları Nelerdir? Naylon Kumaş Nasıl Dikilir?Evde Naylon Kumaş Boyama Nasıl Yapılır?Naylon Kumaş Gtip Nedir?
Naylon Kumaş Genel Özellikleri Nedir?

Bu yazımızda “naylon kumaş nedir?, nasıl üretilir?, özellikleri, çeşitleri ve fiyatları nedir?, nerelerde bulunur?, çekme yapar mı?, esner mi?, koku yapar mı?, ütülenir mi?…” gibi sorulara cevap bulup naylon kumaş türlerine dair tüm teknik ve temel bilgileri sizlere aktaracağız. Hemen altta hızlıca naylon kumaşın genel özelliklerine bakalım. Daha sonra ayrıntılı bir şekilde ele alacağız…

HERTÜRLÜ NAYLON KUMAŞ ALAN FİRMAYIZ 05356519107

Hertürlü naylon Kumaş Alan Firma
Hertürlü naylon kumaş Alan Firma

Kumaşın ismi: Naylon Kumaş (‘Polimer Kumaş’ olarak da bilinir).
Kumaşın İçeriği: Sentetik polimerler
Kumaşın Hava Geçirgenliği: Düşük
Nem Tutma Kapasitesi: Düşük
Sıcak Tutabilme Gücü: Orta
Gerilme Potansiyeli: Yüksek
Tüylenme: Düşük
İlk Üreten Ülke: Amerika Birleşik Devletleri
Günümüzdeki En Büyük Üretici Ülke: Çin
Yaygın Kullanım Alanları: Spor kıyafetleri, taytlar (özellikle yoga taytları), çoraplar, branda ve tenteler, temizlik endüstrisi, su geçirmez kıyafetler vb…
Naylon Kumaş Nedir?

Naylon, çeşitli farklı giyim ve tüketim mallarının yapımında yaygın olarak kullanılan bir sentetik polimer ailesinin adıdır. Diğer organik veya yarı sentetik liflerin aksine, naylon lifler tamamen sentetiktir. Yani organik malzeme kaynaklı hiçbir bileşeni yoktur.

NAYLON KUMAŞ ALINIR 05356519107

Naylon Kumaş Alınır
Naylon Kumaş Alınır

Bu tür sentetik polimerin keşfedilme nedeni giyim sektörü için değildir. Naylon kumaşı keşfetme macerası İkinci Dünya Savaşı’nda paraşüt imalatında kullanılan ipek ve kenevire daha iyi alternatifler bulma arzusuyla başlamıştır.

Savaş başladığında, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tekstil uygulamalarının yüzde 70’inden fazlası için pamuk kullanılıyordu. Geriye kalan diğer tüm tekstiller de yünden yapılıyordu. Ancak savaş sonuna doğru, naylon gibi sentetik elyaflarla üretilen kumaşlar tekstil pazar payının yaklaşık yüzde 25’ini ele geçirmişti. Savaş sona erdiğinde, üreticiler bu yeni sentetik kumaş grubunu pazarlamak için yeni yollar aradılar.

Savaştan hemen sonra, nüfusun artmasıyla beraber kıyafetlere olan ihtiyaç da artmıştır. Bu yüzden pamuk ve ipek gibi kıyafetler üretilirken hammadde sıkıntısı yaşanmıştır. Bu nedenle bazı moda tasarımcıları naylon paraşütleri keserek yeniden tasarlanmış elbiseler yaptılar. Böylece, kadın giyim sektötöründe naylon kumaş kullanma fikri bir anda patlama yaptı. Naylon çoraplar ve naylon iç çamaşırlarının üretimi, satışı ve popülaritesi, Avrupa ülkeleri başta olma üzere tüm dünyada hızlı bir şekilde gelişme gösterdi. Naylon kumaş çeşitleri diğer tüketici pazarlarında (özellikle askeri kıyafetler) gittikçe daha fazla popülerlik kazandı. Nylon kumaş ilk olarak 1915’lerin başında DP şirketi tarafından geliştirilmeye başlanmıştır.

Naylon kumaşlar, 1945-1960 yılları arasında popülerliğini devam ettirmiştir. 1960’lardan sonra naylon vb. diğer sentetik tekstiller beğenilirliğini zamanla kaybetmiştir. Naylonun moda güncelliği o yıllardan sonra azalmaya başlamıştır. Tüketiciler de bu kumaşın çevresel etkileri konusunda bilinçlenmiş ve çevre hareketleri temelinde eleştirmeye başlamışlardır.

Naylon kumaşın hakiki ana bileşeni petrol yağıdır. Doğada parçalanamaz. Bitkilere, insanlara, hayvanlara, tüm yaşam formlarına zarar verir. Ancak her nasılsa 2000’li yıllar itibariyle dünya sentetik elyaf üretiminin yaklaşık yüzde 10’u naylon kumaş ve türevlerinden oluşmaktadır.

İSTANBAUL NAYLON KUMAŞ ALANLAR 05356519107

İstanbul naylon kumaş Alanlar
İstanbul naylon Kumaş Alanlar

Kıyafetlere yönelik naylon kumaşın öncülüğü azalmış olsa da, bu polimer ailesi endüstriyel ve bilimsel amaçlar için giderek daha popüler hale gelmektedir. Örneğin, naylon son derece dayanıklı ve çok yönlü bir plastik haline getirilebilir. Endüstriyel anlamda tabanca parçaları, saç tarakları, gıda ambalajları, alışveriş poşetleri, diş fırçaları, makine vidaları başta olmak üzere binlerce sektörde yaygın olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Naylon Kumaş Üretimi Nasıl Olur?

Naylon kumaşın kendisi bir polimerdir. Yani monomer adı verilen uzun bir karbon bazlı molekül zincirinden oluşur. Oldukça farklı naylon varyasyonları vardır. Ancak bunların çoğu, -petrol yağı olarak da bilinen- ham petrolden ekstrakte edilen polyamid monomerlerinden ortaya çıkmıştır.

Naylon Polimer Kumaş Dokuma Yakın Çekim Büyütülmüş Resim
Polimer Kumaşların Dokuma Yapısı (Temsili)
Çoğu durumda, naylon üretiminde heksametilendiamin adı verilen bir monomer kullanılır Bu madde bazen kısaca diyamin asit olarak adlandırılır. Bu monomer, ham petrolden çıkarılır. Yağın geri kalan bileşenleri bazen başka amaçlar için kullanılır. Bazen de doğrudan geri dönüşüm süreçlerine dahil edilir.

Polimerin naylon olmasını sağlamak için diyamin asit, adipik asit ile reaksiyona sokulur. Bu tip polimer genellikle PA 6.6 olarak bilinir ve naylon kumaş için kullanılan ilk polimer türüdür. PA 6.6, naylon tuzu olarak bilinen bir maddedir. Bu kristalize madde daha sonra erimiş bir madde oluşturmak için ısıtılır.

Bu madde daha sonra birçok küçük deliğe sahip duş başlığına benzeyen bir cihaz içinden ekstrüde edilir. Düze içinden ekstrüzyonun ardından naylon hemen sertleşir. Elde edilen lifler biraz zaman geçtikten sonra hazır hale gelir.

Lifler dayanıklılıklarını ve esneme kabiliyetlerini artırmak için gerilir. Daha sonra “çekme” adı verilen bir işlemle başka bir makaraya sarılır. Bu işlem, polimer moleküllerinin paralel bir yapıda düzenlenmesine neden olur. Çekme işlemi tamamlandıktan sonra elde edilen lifler, giysiler veya diğer lif formları halinde eğrilmeye hazırdır.

Bazı durumlarda, naylon kendi başına kumaş haline getirilebilir. Ancak genellikle karışık tekstiller oluşturmak için diğer kumaşlarla birleştirilir. Daha sonra son ürün için istenilen rengi üretmek için boyanır.

Önceki Yazı
Yeni Yazı