TOPLU KUMAŞ SATIN ALAN YERLER 05356519107
Kumaş satın alanlar,Toptan kumaş satın alan yerler,Gabardin kumaş satın alan kişiler,Toptan kumaş alan firmalar,kumaş satan yerler,kumaş yerleri,spot Toptan kumaş alanlar, stok Toptan kumaş satın alanlar,parça Toptan kumaş satın alanlar, Ham Toptan kumaş satın alanlar, tekleme kumaş satın alanlar,
Kumaş alan. Toptan Gabardin kumaş satın alan yerler üretim fazlası Toptan kumaş alanlar ihraç fazlası Toptan kumaş satın alan imalattan artan Toptan kumaş satın alanlar fazla gelmiş Toptan kumaş satın alan firmalar kesimden kalmış Toptan kumaş alanlar top başı Toptan kumaş alanlar metraj Gabardin kumaş satın alanlar metre üstü Gabardin kumaş alanlar Toptan kumaş alanlar. Tekleme Toptan Ham kumaş satın alan.
KUMAŞ ALAN FİRMALAR 05356519107
Toptan kumaş satış yerleri Toptan kumaş metre fiyatı Toptan kumaş satan yerler. v kumaş nerede satılır? Toptan kumaş kilo fiyatı. Toptan kumaş üreticisi. Metre ile Toptan kumaş satın alanlar. kumaş metre ile satın alanlar.
İlk bölüm Kumaş nedir ? Tekstillerin sınıflandırılması. Bu bölümde tekstillerin boyutları ve sınıflandırılma yöntemleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenecek ve tekstil endüstrisi uzmanlığını kapsayacaksınız.
İkinci bölümde herhangi bir teknik detay bulunmamaktadır. Daha çok giyim tekstili bilgi paylaşımına odaklanıyor ve bu kolay kolay bulamayacağınız bir şey. Bu bilgi , hazır giyim satın almayı düşünen biri için çok faydalı olacaktır. Bu bölümden, profesyonel bir alıcının bakış açısından kumaşın ne olduğu sorusunu yanıtlayabileceğinizden emin olabilirsiniz.
ŞİFON KUMAŞ SATIN ALANLAR
Üçüncü bölümde teknik kısım geliyor. Burası tekstil ürünlerinin kalitesini ve güvenliğini bir profesyonel gibi kontrol etmeyi pratik olarak öğrendiğimiz yerdir. Kumaşın ne olduğunu öğrenmenin en güvenilir yolu bu olacaktır.
KUMAŞ NEDİR, İÇERİĞİ:
Birinci Bölüm: Kumaş nedir? Tekstillerin sınıflandırılması
Cevabını alarak başlayalım: Kumaş nedir? Öncelikle tekstilleri ve tekstillerin sınıflandırılmasını anlayalım. Bu bölüm tekstillerin nasıl sınıflandırıldığına dair daha kapsamlı yönleri kapsayacaktır.
Meslekten olmayanların terimleriyle tekstil, dokuma, örme ve dokumasız kumaşlardan oluşan üç ana seri olarak adlandırılabilir.
İplikler, doğal ipek, elastik ipek, metalik ipek, uzun ve kısa sentetik ipek, suni ipek ve diğer tekstil hammaddeleri.
Dokuma ve dokumasız kumaşlar, PVC kumaşlar, örme kumaşlar, doğal kürklü kumaşlar, sentetik kumaşlar. Sentetik kumaşlar endüstriyel alanda kullanılan tente bezi, elek, filtre kumaşları vb. tekstillerdir.
Çanta, battaniye, ev tekstili, eldiven, çorap, dekoratif giyim ürünleri ve diğer imalat ürünleri.
Diğer tekstil türleri arasında; Oyuncaklara yönelik giysiler, kemerler, ipler, samurlar, dikiş ve nakış iplikleri.
A) TEKSTİL İŞLEME YÖNTEMLERİ
Örme Kumaş: Örme kumaşın yüzeyi vücutta yumuşak ve rahat bir his uyandırır ve elastikiyet açısından zengindir.
Dokuma kumaş: Bu kumaşın elastik lifleri olan kumaş türü dışında herhangi bir esnekliği yoktur. Düz yüzeyli, stabil bir yapıya sahiptir. Çok dayanıklıdır, giyilmesi kolaydır ve sağlam, gevşek bir oturuşa sahiptir.
PARTİ KUMAŞ SATIN ALAN
Dokunmamış kumaş: Bu, çeşitli elyaf ağ türlerinden polimer şeritlerin, ipliklerin veya kısa elyafların kullanımını içerir. Bu aynı zamanda yöntem ve teknolojinin kaynaşmasına da yol açıyor ve nihai ürünler yumuşak, düz ve nefes alabilen yeni elyaf ürünler oluyor.
Tekstil işlemenin üç yöntemine kapsamlı bir göz atalım. Bu, tekstil konusunu daha derinlemesine incelemek isteyenler içindir.
Atkı Örme: Atkılı örme kumaşlarda atkı, örgü makinesinin çalışan iğnesine yerleştirilir. Bu, ipliğin manşon boyunca bir daire şeklinde ve birbirinin üzerinden bükülmesini sağlamak içindir. İplik yatay olarak makinenin bir tarafından diğerine dairesel hareketle hareket eder ve iğnenin hareketi ile yeni bir örgü ilmeği oluşturulabilir.
İplikler yatay olarak hareket ettikçe, alt ve üst sıralar bir araya getirilerek aynı desen ve yönde yatay bir ilmek sırasının örülmesiyle örgü oluşturulur. Tüm ilmekler tek iplikten örülür. Atkı örgüsü hem yuvarlak örgü makinesinde hem de düz örgü makinesinde yapılabilir. Atkı örme kumaşlar kazak, çorap vb. yapımında kullanılır.
Örme ürünler arasında en büyük payı atkılı örme kumaşlar kaplıyor.
Çözgü örgü. Çözgülü örme kumaşta bir grup iplik paralel olarak dizilir ve bir örgü makinesinin çalışan iğnelerine aynı anda ilmek şeklinde yerleştirilir. Çözgülü örme, örme çözgüleri üretmek için bir dizi çözgü ipliğinin büküm ve iğne hareketine kadar uzunlamasına hareketini gerektirir. Çözgülü örme kumaşlar ve bunları üretmek için kullanılan çözgülü örme makineleri, çözgülü örme kumaşlardan ve bunları üreten çözgülü örme makinelerinden çok farklıdır.
Tıpkı dokuma kumaşlardaki çözgüler gibi iplikler de bükülmüş örme kumaşlara dokunan çözgülerdir. Sıralar halinde çok sayıda paralel iplikle kaplanmış bir çözgü omurgası tarafından sağlanır. Tıpkı dokuma kumaşlardaki çözgü omurgasında göreceğiniz gibi. Dokuma kumaştaki tüm çözgü iplikleri çözgü şeklinde yönlendirilir. Yatay bir satırda dikey bir dosya yapılır. Bu artık çapraz bir düzende farklı bir dikey sıraya doğru hareket eder, böylece bir sonraki yatay satırda başka bir dosya oluşturulur.
Şu ana kadar kumaş nedir? Örme kumaşlar tekstildir, iki türü vardır: atkı örgü ve çözgü, harika, devam edelim!
Dokuma kumaş : İç içe geçmiş kumaş kanununa göre birbirlerine göre dikey olarak dizilirler, yani ilmek içinde iki ipliğin yatay ve dikey bir sistemi vardır. Denim, kenevir ipliği, saten brokar, deniz tüvit çarşaf ve bazı dokuma kumaş örnekleri. Dokuma kumaşların sınıflandırılma yöntemleri çoktur ve aşağıdaki gibidir;
Dokuma kumaş liflerinin türlerine göre sınıflandırılması Üç tür dokuma kumaş lifi vardır: saf dokuma kumaş, dokuma kumaş ve karışık kumaş (karışımlı kumaş).
Saf dokuma kumaş – Burada çözgü ve atkı aynı tür elyaftan olup, saf iplikten dokunmuş kumaştır. Liflerin özellikleri böyle bir kumaşın performansına yansır.
TOPTAN KUMAŞ ALAN FİRMALAR 05356519107
İç içe dokuma – çözgü ve atkıda, naylon iplikli çözgü, naylon viskon iç içe geçmiş kumaşlı atkı, ipekli çözgü veya yün ipliği ve dokuma ipek kumaşlı atkı gibi dokuma kumaş veya ipliğin farklı liflerinin kullanıldığı yerdir.
Dokuma kumaş liflerinin uzunluk ve inceliklerine göre sınıflandırılması . Pamuklu kumaş, orta dimi kumaş, iplik kumaş ve yünlü kumaşa ayrılmıştır.
Pamuklu Kumaş – Burada yaklaşık 30 mm uzunluğundadır ve pamuklu kumaşlar için pamuk ipliği ve dokumadan oluşan bir bileşime sahiptir.
Orta uzunlukta kumaş – Orta uzunlukta filamentler ve orta uzunlukta liflerden oluşan pamuk ve yün lifleri arasındaki uzunluktur.
Filament kumaş – suni ipek kumaş, ipek polyester kumaş vb. ipliklerle dokunmuş bir kumaştır.
Yünlü Kumaş – Yünlü kumaş yaklaşık 75 mm uzunluğundadır. İplikler yünlüdür ve ayrıca 75 mm uzunluğunda elyaflardan oluşur. Kimyasal lifler, yün lifleriyle karışmasını sağlamak için aynı uzunlukta kesilir. Bu iplikten üretilen kumaş yün tipi kumaştır.