KİLO İPLİK ALAN 05356519107
Kilo ile iplik alan, iplik kilo ile alanlar, kilo ile iplik alımı yapanlar, iplik silo ile kim alır, toptan İplikçi malları, karışık iplik alanlar, toptan iplik alım satım,
Ring İplik Üretimi
Parti iplik alanlar. Ring ipliği, pamuğun uzun liflerinden üretilir. Ring ipliği karde ve penye olmak üzere ikiye ayrılır. İki iplik arasındaki fark penye işleminden kaynaklanmaktadır. İplik satın alanlar. Penye işlemi, makineyi besleyen hammaddenin (pamuk) makinede bulunan taraklar yardımıyla yoğun bir şekilde taranması ve bu sayede pamuğun kısa liflerinin ayrılması işlemidir. Kullanılan pamuğa ve makine ayarlarına bağlı olarak ham maddeden %5-25 oranında elyaf alınabilmekte ve farklı değerlendirilebilmektedir.
Penye ipliğin karde iplikten farkı, penye işleminden sonra elde edilen daha uzun lifler kullanılarak üretilmesidir.
KİLO İLE İPLİK ALANLAR 05356519107
Bu sayede çok daha ince iplik üretilebilir. Yüksek kalitede üretilen bu iplik son derece düz bir yapıya sahiptir, daha yumuşaktır ve emiciliği yüksektir; Gömlek, iç giyim, bayan giyim, kaliteli nevresim üretiminde kullanılmaktadır.
Son yıllarda yaşam standartlarının artmasıyla birlikte ev tekstili sektöründe de kullanılmaya başlanan karde ve ring iplikler sayesinde yumuşaklık ve doğallığın yanı sıra uyku kalitesi de artırılmıştır. Endüstriyel kullanımlarda (Otel, Restoran ve Hastane tekstili) kaliteyi artırmasının yanında kullanım ömrünü uzatmış ve son kullanıma kadar ilk günkü düz görünümünü koruyarak işletmelere avantaj sağlamıştır.
Karde ve penye iplik open-end ipliğe göre daha kalitelidir.
Open-end ipliğe göre daha yumuşak ve pürüzsüz bir dokuya sahiptir ve üretim aşamasında daha az büküm sayısı ile elde edilebildiğinden daha yüksek emiciliğe sahiptir. Ayrıca mukavemeti oldukça yüksek olan bu ipliklerle üretilen kumaşlarda boncuklanma veya bitlenme olarak adlandırılan deformasyon oranı da oldukça düşüktür. Ancak bu ipliklerin maliyetinin open-end ipliğe göre daha yüksek olduğunu belirtmek gerekir.
Open-end eğirme sistemi ring ipliğe göre tamamen farklı bir üretim tekniğidir. Ring ipliğinden farklı olarak pamuğun kısa liflerinden üretilir. Kısa lifler kullanılarak hazırlanan pamuk fitili çok yüksek hızda dönen bir rotora beslenir. Merkezkaç kuvveti sayesinde fitil yayılır ve rotor yüzeyine yapışır. Open-end iplik, rotora uzatılmış bir ipliğin sürekli olarak çekilmesiyle üretilir. Pamuğun en kısa lifleri bile değerlendirilerek üretilen bu iplik oldukça ekonomiktir. Bütünlüğün sağlanabilmesi için burulma sayısının ring sisteminden fazla olması gerekmektedir. Bu da daha sert bir yapıya sahip olmasına neden olur.
İPLIK ALIM SATIM 05356519107
OPEN-END İPLİK İLE RİNG İPLİK ARASINDAKİ FARKLAR
1-Open-End iplikçilikte üretim hızı Ring iplikçilik sistemlerine göre daha yüksektir. Bu da maliyeti düşürürken üretimi artıran bir faktördür.
2-Open-End iplikçilikte işlem adımları Ring iplikçiliğe göre daha kısadır. Bu da maliyeti düşüren faktörlerden biridir.
3-Open-End sisteminde üretilen iplik Ring ipliğe göre daha hacimli, daha elastik, daha emici ve daha az tüylüdür. Bükülme çok yüksek değilse, tutum da iyidir. İyi emiciliği, yüksek boyutlandırma yüzdesi ve daha parlak gölgeler sağlar.
4-Open-End sisteminde üretilen ipliğin özellikleri ring ipliğe göre daha az değişkendir. İncelik, pürüzlülük, dayanıklılık vb. iplik boyunca daha az değişir.
5-Prosese göre Open-End ipliklerin enine kesitinde ortalama 70-100 lif olmalıdır. Bu nedenle Open-End iplikler ring iplikler gibi ince numaralarda üretilemez (enkesitte ortalama 50-70 lif gerektirir).
Örneğin Open-End sisteminde teorik olarak Ne40 ipliği üretilebilse de pratikte Ne30 ipliğinin üzerine çıkılmaz.
6-Open-End eğirmenin bir teknolojik dezavantajı, iplik yüzeyinde oluşan spiral liflerdir. Eğrilmiş iplik rotor boşluğuna beslendiğinde, liflerin bir kısmı büküm yönünde ipliğin yüzeyine sarılır. Open-End iplikleri Ring ipliklerden ayırmak için bu özelliği kullanabiliriz. İpliği iki başparmağımızla büküm yönünün tersine açmaya çalıştığımızda Ring ipliklerin bükümünün açıldığını ve liflerin göründüğünü ancak Open-End ipliklerin yüzeyinde yukarıdaki gibi olduğunu fark edebiliriz. -bahsedilen spiral lifler ipliğin bükülmesine izin vermez ve ipliğin kıvrılmış kaldığını görürüz.