ÖRME KADİFE KUMAŞ ALAN ZEYTİNBURNU 05356519107
Örme kadife kumaş alanlar, örme kadife kumaş alınır, örme kadife kumaş alan zeytinburnu, zeytinburnu kadife kumaş alan, örme kadife kumaş kime satılır, desenli örme kadife kumaş alan, fitili örme kadife kumaş alan,
Kadife kumaş alanlar. Düz bir dokuma tezgahının şaftlarına veya güçlerine, kamışına ve ayaklarına ek olarak, bir çekmeceli dokuma tezgahında ayrıca çözgü ipliklerine bağlı bir kordon (kirpik) sisteminden oluşan bir şekil koşum takımı bulunur. Kumaş satın alanlar. Bu kordlar, istenen deseni oluşturmak için çözgü ipliklerinin tek tek veya grup halinde kontrol edilmesini mümkün kılar. Dokumacı tezgahın önüne oturur ve atkı iplikleri için mekiği bir yandan diğer yana geçirirken ayaklarıyla pedalları çalıştırırdı. Bir asistan (çekici), kirpikleri doğru sırayla yukarı çekerek vücut kemerini çalıştırır.
KADİFE KUMAŞ ALAN 05356519107
Buna ek olarak, kadife çekmeli dokuma tezgahlarında genellikle tezgahın arkasında ikinci bir çözgü leventi yerine hav çözgü için bir dizi çözgü bobini bulunurdu.
BROKARLI KADİFE
Brokar, renkli ipek veya metalik atkıların dokuma sırasında desenin gerektirdiği yerlere sokulmasıdır. Brokarlı kadife 15. yüzyılda geliştirildi ve ilk başta çoğu form, ön yüzde görülebilen sıkıca paketlenmiş metal iplikler içeriyordu ve önemli miktarda metal iplik hala arka tarafta kaldı.
En eski altın/gümüş iplik, hayvan bağırsağı veya parşömenin yaldızlı şeritlerinden yapılmıştır. Daha sonra 15. yüzyılın sonlarında, ipek bir çekirdeğin etrafına sarılmış gümüş yaldızlı levhadan file iplik (geçen) geliştirildi. Ayrıca bazı dokumacılar, altın veya gümüşten kumaş yapmak için kullanılan çekme metal tel kullanmaya başladılar ve bu sayede zeminin tamamı metal bir iplikle kaplandı.
Dokumacılar, metal ipliği sadece gerekli olan yerlere ekleme (kakma) ve iplik çatlamadan veya kopmadan kendi üzerine döndürme becerisini hızla geliştirdiler. Bazen, gerçekte olduğundan daha fazla altın kullanıldığını göstermek için altın ipliklerle sarı ipek dokunurdu.
KADİFE KUMAŞ
Çözgü iplikleri, (a) zemin kumaşını oluşturan ana iplikler (uçlar) ve (b) tek tek ilmekleri veya tutamları yapmak için kullanılan hav çözgüleri (hav uçları) olmak üzere iki gruba ayrılır. Tezgâhı kurarken tüm çözgü iplikleri, dokumacının oturduğu ve çalıştığı yere yakın tezgâhın genişliği boyunca yerleştirilen bir tarağın (kamış) dişlerinden veya girintilerinden geçirilir. Çözgü iplikleri genellikle tekir veya dimi zemin için üç ana ve bir hav ipliği ve saten için altı ana ve bir hav ipliği sırasıyla kamışın girintilerine girilir.
Desende çok kompakt kadifeler veya birden fazla renk üretmek için, tek bir girintide iki veya daha fazla hav çözgüsü olabilir. İtalya’da bilinen en kaliteli düz kadife. Tek bir göçükte üç kazık ucu vardır.
PARÇA KADİFE KUMAŞ ALANLAR 05356519107
Normal dokumada, bir ağızlık oluşturmak için çözgü uçları kaldırılır ve bir atkı ipliği (iplik) yerleştirilir. Kadifede iki ila dört sıra tamamlanır ( mengene ağızlıkları) ve ardından hav uçları kaldırılır ve atkı ipliği yerine ince bir metal tel veya çubuk sokulur. Çubuk, çözgü ipliklerini hav uçlarından ayırır. Hav uçları daha sonra kesilerek istenen pürüzsüz ve parlak görünüm elde edilebilir. İlmekler kesilmeden bırakıldığında sonuç daha az düzgün ve daha az parlak olur.
Kazık çubuğunun çapı, yığının yüksekliğini belirler. Ortalama bir çubuğun çapı yaklaşık 2 mm’dir. Daha ince yığınlar için asimetrik eğimli profilli bir çubuk, daha kalın yığınlar için kare kesitli bir çubuk kullanılır. Yığın kesilmeden bırakılacaksa çubuk pürüzsüzdür.
Kesilecekse, çubuğun boyuna bir kanalı veya yivi vardır, bu da ilmekleri kesmek için kullanılan bıçağı yönlendirir. Nitelikli çubuk yapımcıları, işleriyle büyük saygı görüyordu ve kadife atölyeleri tarafından büyük talep görüyordu.
Figürlü kadifeler, çekmeli dokuma tezgahı adı verilen ve onu çalıştırmak için en az iki kişi gerektiren daha karmaşık bir dokuma tezgahında dokunur